Vega: Kikkererwtenburger

Spoel de kikkererwten en de maïs en schud ze zo veel mogelijk uit in een zeef. Blender beide ingrediënten samen met de helft van de korianderbladen en alle stelen in de keukenmachine, maar niet te fijn. Was de citroen goed en haal met een fijne rasp alleen het geel van de schil af. Voeg de specerijen, het meel, een snufje zeezout en de citroenrasp bij het mengsel van de mais en erwten. Mix het geheel, maar niet te glad – je wilt een beetje van de textuur behouden. Bestuif het aanrecht met wat meel en verdeel het mengsel in vieren en maak er burgers van. Zet deze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op een matig vuur en bak de burgers gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn, halverwege draaien. Voorzichtig met omdraaien, want ze vallen snel uit elkaar. Beleg de burger met een blaadje sla, een plakje tomaat en wat ketchup.Vegaburgers Op de volgende pagina’s twee heerlijke recepten van vegetarische burgers: een met quinoa en zwarte bonen en een met kikkererwten.

Ingrediënten (4p)
400 gr kikkererwten (uit blik), 340 gr maiskorrels (uit blik), 0,5 bos verse koriander, 0,5 tl paprikapoeder,  0,5 tl korianderpoeder, 0,5 tl komijn, 1 citroen, 3 volle el witte bloem plus extra voor het bestrooien, arachideolie, wat sla, 2 grote rijpe tomaten, tomatenketchup, 4 hamburgerbroodjes of beschuitbollen.


Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief