Nieuws /

Complimenten voor deze fietskampioenen!

In een goed gevulde zaal met sportieve Le Champion leden, werden op zondag 21 januari op de jaarlijkse prijsuitreikingdag, de kampioenen bekendgemaakt. Rond honderd beste strijders van de 47ste fietscompetitie waren bijeen om als eerste de uitslag te horen die tot het laatst geheim was gebleven. De winnaars van alle acht categorieën namen onder een welverdiend applaus de prijzen in ontvangst. Een groot compliment en waardering van oud voorzitter Ruud van der Velde viel hen ten deel, die tevens bekend maakte wie Kampioen Man en Kampioen Vrouw van het Jaar was.

Wiebe Top, eindigde het seizoen op 36.050 km en Marijke Allessie sloot af op 35.665 km. Twee mensen die het afgelopen jaar beiden 70 jaar zijn geworden, altijd samen fietsen maar ook samen wonen. Helemaal top is het om beide namen bovenaan de fraaie ranglijst van de Top 100 te zien.

Vijftien leden ontvingen die dag de fraaie Le Champion Wereldbol voor het fietsen van in totaal 40.000, 80.000 of 120.000 km gedurende hun jaren bij Le Champion. Maar liefst vijftien leden zijn eervol onderscheiden met de goudkleurige Jan Jonkerspeld voor het fietsen van afstanden tussen de 160.000 en 700.000 km.

Tot slot zijn zeventien leden geëerd met het felbegeerde Klassiekerbrevet voor het fietsen van tien klassiekers van 200 km in één seizoen.

Alle namen en prestaties staan vermeld in het uitslagenblad die bij de prijsuitreiking is uitgereikt. Belangstellenden kunnen het blad opvragen via info@lechampion.nl waarna deze per post wordt toegezonden.

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief