Sportbonden

Le Champion is aangesloten bij diverse sportbonden in Nederland. Leden van Le Champion hebben de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief lid te worden van deze overkoepelende organisaties.

Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU)
De NTFU behartigt de belangen van in totaal 50.000 sportfietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers, die zijn aangesloten bij een (regionale) vereniging. Zij ondersteunt ruim 500 verenigingen met specialistische en praktische informatie. Leden van Le Champion zijn standaard verzekerd voor fiets- en persoonlijke schade en ontvangen het Toer Evenementen Programma en het Fietssport Magazine.

Het lidmaatschap van de NTFU is verplicht voor alle leden die aan de Le Champion Fietscompetitie meedoen. Hiervoor is een afzonderlijke bijdrage van € 39,50 (2014) verschuldigd.
NTFU
NTFU
Landjuweel 62
3905 PH Veenendaal
www.ntfu.nl

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU)
Le Champion is buitengewoon lid van de KNWU, de overkoepelende sportbond van en voor de wedstrijdwielersport in Nederland. Leden van Le Champion ontvangen korting bij deelname aan cyclosportieven en hebben de mogelijkheid tot het bijwonen van clinics en trainingen.
KNWU
KNWU
Wattbaan 31-49
3439 ML Nieuwegein
www.knwu.nl

Atletiekunie
Le Champion is als buitengewoon lid aangesloten bij de Atletiekunie. Dit lidmaatschap geeft Le Champion het recht wedstrijdlopen te organiseren volgens de voorwaarden van de Atletiekunie. Voor individuele leden heeft dit lidmaatschap geen voordelen. Zij kunnen via Le Champion geen wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen.
Atletiekunie
Atletiekunie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
www.atletiekunie.nl

Wandelsportorganisatie KNBLO
Le Champion is lid van de KNBLO-NL, de grootste sportbond die zich volledig richt op wandelen en wandelaars. Deze bond is nationaal en internationaal actief voor ongeveer 35.000 leden, verenigd in 600 wandelsportorganisaties. Het lidmaatschap van de KNBLO is voor Le Champion-leden beschikbaar voor slechts € 10,50 (2014) per jaar. Je ontvangt hiervoor het tweemaandelijkse Wandelsportmagazine, het landelijk Wandelprogramma en korting bij diverse winkelketens en bedrijven op vertoon van de KNBLO-lidmaatschapskaart. Er wordt geen korting verstrekt bij de wandelevenementen van Le Champion, maar wel bij andere wandelevenementen die bij de KNBLO-NL zijn aangemeld.

Verwerking gegevens nieuwe leden KNBLO-NL
Indien je lid wordt bij een bij KNBLO-NL aangesloten organisatie worden jouw gegevens in de administratie van de bond verwerkt. Dit duurt na ontvangst van jouw gegevens bij KNBLO-NL ongeveer twee tot vier weken. Daarna ontvang je zo snel mogelijk jouw KNBLO-NL ledenpas.

Op jouw ledenpas staan een aantal gegevens. Controleer deze gegevens goed. Als jouw naam of geboortedatum niet juist zijn, neem dan contact op met Le Champion.

Afmelding leden KNBLO-NL
Let op: Het beëindigen van het lidmaatschap van de KNBLO-NL dient  vóór 1 november doorgegeven te worden aan de ledenadministratie van de KNBLO-NL. Heb je je voor deze datum officieel afgemeld, maar ontvang je wel een nieuwe ledenpas, dan kun je contact op te nemen met Le Champion. Wel een ledenpas ontvangen, maar nog geen verenigingscontributie betaald? In dat geval ontvang je deze pas daarop vooruitlopend en verzoeken wij je de contributie alsnog aan Le Champion over te maken.

KNBLO

KNBLO-NL
Postbus 1020
6501 BA Nijmegen
www.wandel.nl

Dutch Runners
Le Champion-leden hebben de mogelijkheid tegen het gereduceerde tarief van € 32,50 (2013) lid te worden van Dutch Runners. Een Dutch Runner is een loper die op een vrijblijvende manier zijn sport wil beoefenen, maar daarbij wel behoefte heeft aan looptips, -advies en de laatste nieuwtjes. Met een Dutch Runners-lidmaatschap blijf je op de hoogte van de laatste hardloopontwikkelingen, kun je eenvoudig hardloopschema’s vinden en gebruik maken van de online helpdesk. Met je Le Champion-lidmaatschapsnummer kun je je online registeren via www.dutchrunners.nl.Dutchrunners

Le Champion organiseert jaarlijks meer dan tachtig hardloop-, fiets- en
wandel evenementen in binnen- en buitenland.