Nieuws /

Verslag tweede Wandelvierdaagse Bali

De eerste week van de juni-groep zit er alweer op. Bij aankomst op zaterdag 3 juni zat de stemming er meteen goed in. Na het uitrijken van de traditionele bloemenkransen, deed men de eerste indrukken op van het leven, maar vooral van het rijden op de weg op Bali. Vooral de enorme hoeveelheid brommertjes was verbazingwekkend! Als een verkeerslicht op groen sprong, zag je eerst heel veel brommertjes – als een soort zwerm bijen – langskomen en daarna volgden de auto’s. Er waren zelfs hele ‘gezinsbrommers’ met vader, moeder én twee kinderen. Zondag trokken de meeste mensen Ubud in.

Heerlijk wandelweer
Maandag: de eerste wandeldag. Iedereen was toch wel een beetje gespannen. Is het zwaar? Warm? Achteraf viel het reuze mee en had iedereen lekker gewandeld. Ook de tweede dag gaf geen problemen. Lekker gewandeld, leuke dingen gezien en meegemaakt en bovendien heerlijk weer. De derde dag was voor velen de mooiste wandeling. Het ging door rustige desa’s, langs prachtige sawahlandschappen, je zag vrouwen bezig met dorsen van de rijst en opnieuw heerlijk wandelweer.

Een snelstromende rivier
Toen werd het donderdag: de laatste dag. Die begon in de regen… Geen druppeltjes, maar gewoon een flinke bui. Bij de start zag je velen in plastic gehuld of met paraplu, maar echte die hards liepen gewoon in hun T-shirtje. Na een paar kilometer begonnen het te hozen, het hield niet op, maar werd alleen maar erger. Langzamerhand zag je de weg veranderen in een snelstromende rivier! Langeafstand wandelaars besloten de korte route te nemen, want het regende nog steeds behoorlijk. Na het gezellige afscheidsdiner werden de diploma’s en herinneringen uitgereikt en was er een einde gekomen aan de Wandelvierdaagse Bali 2017.

Balinese Cultuurdag
Vrijdag was het de BCD: de Balinese Cultuurdag. We begonnen in desa Tarukan met een kopje koffie of thee en een lekker Balinees hapje en gingen toen met onze gids op pad: een statige, in het wit geklede heer met een lange witte baard. Hij bracht ons bij de pasar waar oude vrouwtjes gado gado of andere etenswaren verkochten, allerlei soorten winkeltjes met op de bovenverdieping fruit en groente met vlak daarnaast de lappen varkensvlees. Of manden met bloemetjes met daarnaast vers geslachte kippen. Wandelend door de straten van de desa gingen we verder naar het huis van een familie, waar een aantal gezinnen wonen. We mochten alles bekijken en zo kreeg je een indruk hoe mensen hier samenleven.

Vervolgens gingen we naar een meester masker snijder. Het bleek dat hij nog veel meer in zijn mars had, want hij was ook gamelanspeler en danser. Na dit leuke bezoek liepen we over een mooie weg met links en rechts sawahs die stil lagen te wachten op de nieuwe aanplant. Prachtig. Helaas begon het daarna snel te regenen, en niet zo’n beetje ook! Helaas viel zo het programma in het water maar gelukkig hadden we toch al een prachtige dag. 

Morgen naar Lovina. Nieuwe avonturen tegemoet. Het verslag van de tweede week kun je hier lezen!

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief