Nieuws /

Klaas Herder vrijwilliger van het jaar 2012

Ieder jaar organiseert Le Champion voor haar vrijwilligers een speciale vrijwilligersavond als grote dank voor hun inzet bij de diverse fiets-, hardloop- en wandelevenementen. Naast een verrassingsoptreden en de mogelijkheid om elkaar eens in een andere setting te ontmoeten, wordt op deze avond ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Voor het jaar 2012 is deze titel uitgereikt aan Klaas Herder.

Klaas is al vele jaren actief binnen de organisatie van Le Champion. Als ervaren parcoursleider kent hij bijna alle routes uit zijn hoofd. Ook heeft Klaas ervoor gezorgd dat de routes van diverse evenementen voor de deelnemers als GPS track verkrijgbaar zijn, zo ook voor de Plus Wandel4Daagse Alkmaar vorig jaar. Hij leerde toen ook direct de andere uitpijlers om met een GPS toestel te werken, waardoor de routes nog nauwkeuriger uitgepijlt konden worden. Een professionaliseringsslag die niet meer weg te denken is binnen de organisatie van Le Champion.

De vrijwilligersavond vond dit jaar plaats in het Claus Event Center in Hoofddorp. Vanaf 20.00 uur stroomden ruim 400 vrijwilligers binnen en na het uitwisselen van hartelijke begroetingen werd het al snel gezellig. Alle aanwezigen luisterden aandachtig naar de presentatie “Samen maken wij het verschil” van Ab Krook. Jolanda Linschoten sloot daarna het officiële gedeelte af met een inspirerende presentatie over haar deelname aan de Marathon des Sables. Patrick Smit, professioneel trial rijder, gaf een spectaculaire mountainbike demonstratie. Met enorme sprongen en de meest onmogelijke trucs entertainde hij de aanwezige vrijwilligers.

Ook werd er deze avond stilgestaan bij de commissieleden die in 2012 afscheid hebben genomen. Zo werden Jac Zwart, Jan Calis, Ton Nelis, Ron Koopman, Annie Drost en Heleen Oudkerk speciaal bedankt voor hun inzet in de verschillende commissies.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief