Nieuws /

Deel 2 reisverslag Wandelvierdaagse Bali

In mei was het hier enorm druk in Pura Ulun Danau Bratan, omdat verschillende desa’s hier voor belangrijke ceremonieën bijeen waren. Nu was dat niet het geval en was het heerlijk rustig. Er was alle gelegenheid om kalmpjes rond te lopen en te genieten van alles wat dit prachtige complex te bieden heeft. Na een uurtje reisden we door naar Lovina waar we hartelijke ontvangen werden door de staff van Banyualit Spa ’n Resort. Heerlijke Balinese hapjes en koffie en thee in overvloed. Zondag waren we vrij en werd de dag, dankzij het prachtige weer, door iedereen in gepaste ledigheid doorgebracht.

Twee dagen regen en een zonnige Lovina Tour
Maandag stond er een wandeling op het programma en wat niemand verwachtte, gebeurde: het regende. Toen we gingen starten was het droog, maar met een enorme luchtvochtigheid. Als we even stilstonden, zag je alle brillenglazen beslaan. De temperatuur zakte ook, zodat je bij stilstand erg afkoelde. Dinsdag zouden we een trekking gaan doen, maar helaas het regende en zo hard dat we de trekking op advies van onze gids moesten afgelasten. Gelukkig scheen woensdag de zon weer en konden we onbezorgd de Lovina Tour lopen, een mooie tocht. Hoogtepunt was het bezoek aan de boeddhistische tempel, want daar waren de voorbereidingen in volle gang voor een grote boeddhistische ceremonie. Je raakte er niet uitgekeken!

De mooiste vissen
Donderdag zijn we gaan snorkelen bij Pulau Menjangan. Wat een topdag: het was mooi weer en we hebben de mooiste vissen gezien. Op weg naar huis begon het weer te regenen en niet zo’n beetje ook. De bus moest heel langzaam rijden, want de ruitenwissers konden de massa’s water niet meer aan. Dit alles beloofde niet veel goeds voor de afscheidsavond, want die zou in de openlucht worden gehouden. Gelukkig bleef het verder droog en hebben wij genoten van een geweldige avond, verzorgd door Banyualit Spa ’n Resort.

De hele groep stond te dansen
De Balinese groep die voor ons optrad was weer ontzettend leuk. Hoogtepunt is ieder jaar weer de joged, waarbij wij door een prachtige Balinese danseres uitgenodigd worden om met haar te dansen. Het sloeg zo aan, dat op een gegeven moment de hele groep stond te dansen met 2 danseressen. Dat was dolle pret. Tussen het Balinese vertier door verzorgden Suastika, Kreshna en Arik leden van de staff voor moderne muziek, zodat al snel de voetjes van de vloer gingen. Dit alles bij elkaar zorgde samen met het heerlijke eten voor een onvergetelijke avond.

Morgen vertrekken we voor de laatste etappe naar Sanur.
Benieuwd naar het eerdere verslag van deze bijzondere reis? Dat kun je hier lezen!

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief