Kruidige stamppot van zoete aardappel met spruitjes

Zet de aardappelen op in een grote pan met koud water en een eetlepel zout. Breng aan de kook, en laat ze in 12 – 30 minuten zachtjes gaar koken. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de spruitjes erin en blancheer 6 minuten. Giet af en laat uitlekken. Halveer ze zodra ze afgekoeld zijn. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan op halfhoog vuur. Doe de sjalotjes erbij, bestrooi met wat zout en bak in ongeveer 5 minuten zacht. Doe er de knoflook, gember en specerijen bij en bak nog twee minuten. Meng de spruitjes erdoor en bak ze in 10 – 15 minuten beetgaar. 

Haal de pan met de aardappelen van het vuur en giet af. Doe ze terug in de nog warme pan en laat ze een paar minuten uitstomen. Doe de boter erbij met wat zout en stamp de aardappelen fijn. Meng er met een pollepel de melk en het groente-specerijenmengsel door. Verdeel de stamppot over vier borden. Bestrooi met de koriander en serveer met yoghurt. 

Ingrediƫnten

500 g kruimige aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden – 500 g zoete aardappels, geschild en in grove stukken gesneden – 500 g spruitjes, schoongemaakt – 1.5 el olijfolie – 2 sjalotjes, fijngesneden – 3 teentjes knoflook, fijngesneden – 1 el gember, fijngesneden – 1.5 tl korianderpoeder – 1.5 tl komijnpoeder – 1 tl kurkuma – 0.25 – 1 tl cayennepoeder (naar smaak) – 100 g zachte roomboter, in blokjes – 100 ml volle melk – 0.5 bosje koriander – 4 el griekse yoghurt 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief