Krieltjesstamppot met prei en geitenkaas

Doe de krieltjes in een pan koud, flink gezouten water en breng aan de kook. Laat in 10 – 15 minuten beetgaar koken. Laat uitlekken en droog ze zorgvuldig tussen wat keukenpapier. Plet de krieltjes een voor een voorzichtig met een vork. Meng in een kommetje de geitenkaas met de citroenrasp en flink wat zwarte peper. Verhit de milde olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe de helft van de krieltjes in de pan en bestrooi eventueel met wat zout. Bak in ongeveer 5 minuten goudbruin. 

Zet het vuur middelhoog, doe de helft van de chilivlokken en de prei erbij en laat nog 5 minuten meebakken, totdat de prei zacht begint te worden. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Haal het groentemengsel uit de pan, doe in een kom en herhaal met de andere helft van de groenten. Meng er het citroensap door. Verdeel de krieltjes op 4 borden, besprenkel met de extra virgin olijfolie, verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de peterselie. 

Ingrediƫnten

1 kg krieltjes – 100 g zachte geitenkaas – rasp van 0,5 citroen – 2 el milde olijfolie – 0,5 tl chilivlokken – 2 dunne preien, schoongemaakt, in ringen van 2 cm – 3 teentjes knoflook, fijngesneden – 1 el citroensap – 2 el extra virgin olijfolie – 0,5 supermarktbosje platte peterselie, fijngehakt 

 

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief