Junior communicatie-medewerker 40u/week

Ben jij een communicatietijger en heb je veel affiniteit met sport? Reageer dan direct!

Over ons

Met 20.000 leden en jaarlijks meer dan 250.000 deelnemers aan de sportevenementen is Le Champion één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Door de enorme groei van evenementen is hiernaast Stichting Le Champion in het leven geroepen. Hier werken 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers jaarlijks aan grote én kleine sportevenementen op fiets-, wandel- en hardloopgebied. Bekende evenementen zijn de Dam tot DamloopTCS Amsterdam MarathonSaucony Egmond Halve MarathonRunner’s World Zandvoort Circuit RunLBL Ardennen ClassicRonde van Noord-HollandDam tot Dam Wandeltocht en Plus Wandel4daagse Alkmaar.

Functiebeschrijving

Ter uitbreiding van het team communicatie zijn wij op zoek naar een junior communicatiemedewerker. Als junior communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de communicatie van onze evenementen. Dit betreft de wervingscommunicatie voorafgaand aan evenementen, de belevingscommunicatie en informatievoorziening tijdens events en de communicatie na het event. Daarnaast houd je je bezig met de corporate communicatie voor Le Champion, gericht op leden, deelnemers, vrijwilligers en partners.

In deze rol stel je communicatieplannen op voor diverse events en projecten, schrijf je teksten voor diverse uitingen, beheer je de websites en social media van verschillende events, ben je verantwoordelijk voor het samenstellen en verzenden van nieuwsbrieven, verzorg je het traffic van drukwerk en andere middelen en draai je tijdens events hands on mee, onder meer in social media teams.

In deze functie werk je binnen een team dat bestaat uit een collega junior medewerker, een online specialist en 4 communicatieadviseurs die verantwoordelijk zijn voor pers en media, het verenigingsmagazine, corporate communicatie en eventcommunicatie. Je schakelt o.a. met eventmanagers, de sponsormanager en vormgevers, drukkers en fotografen.

Je rapporteert aan de Manager Marketing & Communicatie.

Voor de functie vragen wij:

  • Afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van commerciële economie, journalistiek, marketing, communicatie of soortgelijk;
  • Minimaal 1 jaar werkervaring als communicatiemedewerker/-coördinator
  • Kennis van en ervaring met het integreren van social media kanalen /tools
  • Uitstekende redactionele kennis en ervaring;
  • Goede organisatorische vaardigheden;
  • Goede communicatieve en commerciële vaardigheden
  • Affiniteit met sport
  • Ervaring in de sport en/of evenementenbranche is een pré

Wij bieden

De kans om in een informele, unieke, ambitieuze omgeving te werken. Wij werken met kleine teams, waarbinnen je zelfstandig de verantwoordelijkheid draagt over je eigen deelgebied. Salaris is conform salarisschaal 3 van de CAO-sport. Het gaat in eerste instantie om een contract van 12 maanden met de intentie tot verlenging.

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel, heb je een nuchtere en flexibele instelling? Stuur dan je CV en motivatie voor 1 februari t.a.v. Nienke Nauta  (Manager Marketing & Communicatie) naar vacature@lechampion.nl o.v.v. junior communicatiemedewerker.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief