Groentetaartje pompoen-geitenkaas

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten mee. Roer de honing erdoor en laat zachtjes 5 minuten stoven met het deksel op de pan. Leg het bladerdeeg op de ovenplaat en bestrijk met het geklutste ei. Prik gaatjes in de bodem met een vork, maar blijf 1,5 cm van de randen. Langs deze lijn zal het deeg rijzen tijdens het bakken. Bedek het bladerdeeg met de pompoenvulling en blijf opnieuw 1,5 cm van de randen. Strooi de geitenkaas en tijmblaadjes erover. Bak het groentetaartje 20 minuten in het midden van de oven. Serveer warm met een eenvoudige salade ernaast.

Variant
Dit taartje ziet er heerlijk uit en zo smaakt hij ook. Toch is het heel makkelijk om te maken. Groot voordeel is dat je hiermee dichtin de buurt komt van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid groente van 250 gram. Bovendien is dit een lekker gerecht om wat vaker vegetarisch te eten. Door de geitenkaas mis je geen vlees of vis. Als je een gezondere variant wilt maken, kun je het beste kiezen voor hartig bladerdeeg of filodeeg. Wil je helemaal gezond doen? Kies dan voor dunne plakjes zoete aardappel in plaats van het bladerdeeg. Ook erg lekker en weer eens iets anders!

Tip
Ook lekker met blauwe kaas in plaats van geitenkaas!

Ingrediƫnten (2p)
1 el extra vergine olijfolie, 1 rode ui in achten, 300 gr pompoen zonder pitten in dunne plakjes, 1 tl (lavendel)honing, 2 stukken bladerdeeg van circa 15×20 cm, 1 geklutst ei, 100 gr zachte geitenkaas, 1 tl tijmblaadjes.

Voedingswaarde per portie
485 kcal
34,7 gr vet
15,4 gr verzadigd vet
14,4 gr eiwit
26,9 gr koolhydraten
3,6 gr4 vezels
1,21 gr zout

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief