Toertochten en Sterritten

Le Champion heeft een groot aanbod aan fietstochten. Van eendaagse kleinschalige fietstochten tot meerdaagse prestatieve ritten voor de echte wielerliefhebbers.

Recreatieve toertochten (RTT)
Dit zijn toeristische fietstochten waarbij je de hele dag de tijd hebt om te fietsen. De afstanden van 30, 50 of 100 kilometer kunnen voor een klein deel over onverharde wegen en paden voeren.

Toertochten (TT)
Toertochten zijn fietstochten in groepsverband achter ervaren voorrijders van Le Champion. Deze zorgen voor jouw veiligheid en houden je uit de wind. De route wordt vooraf bepaald door het voorrijderskorps en voert je over verkeersluwe, verrassende en niet-alledaagse wegen.

Vrije toertochten (VTT)
Vrije toertochten zijn toerfietsevenementen met een vaste start- en finishplaats. Je start tussen vastgestelde tijdstippen en volgt in eigen tempo individueel de route. Je ontvangt hiervoor een routebeschrijving, maar vaak zijn de routes ook met pijlen uitgezet.

Sterritten
Sterritten zijn individuele fietstochten waarbij je zelf de route bepaalt. Het enige wat vast staat is de afmeldplaats. De afgelegde afstand moet aantoonbaar zijn door het halen van controlestempels onderweg, bijvoorbeeld bij benzinestations. Op de afmeldplaats laat je de kilometers in het toerboekje aftekenen, vermeerderd met de kilometers voor de kortste weg naar huis. Bij Le Champion kan je sterriten rijden tijdens alle vrije toertochten met na-inschrijving.

Veldtoertochten (ATB)
Veldtoertochten zijn toerfietsevenementen met één of meer afstanden, die grotendeels over onverharde wegen en paden voeren. Over het speciale ATB parcours in Schoorl, door de duinen, weilanden en bossen rond dit prachtige dorp.  Al bijna 25 jaar organiseert Le Champion veldtoertochten in samenwerkingsverband met zes andere fietsverenigingen in Noord Holland. De kalenderinformatie is hier te vinden.

Kalender
Kijk hier voor het volledige overzicht van de fietsevenementen van Le Champion.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief