ATB Veldtoertocht

Het onstuimige weer van de herfst lokt elk zichzelf respecterende ATB’er naar buiten voor het maken van een veldtoertocht. Eindelijk weer onverhard razen door de bossen en ongehinderd het bochtenwerk door de duinen sturen, op zoek naar de ultieme MTB kick. De wat rustiger ingestelde mountainbiker legt het veelal onverharde parcours op eigen snelheid af en geniet van de geur van vochtig gras en de kleur van vallend blad. Jaarlijks zet Le Champion twee veldritten rond de bosrijke omgeving van Schoorl uit waar honderden enthousiaste veldrijders aan deelnemen.

Route
In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving dat het parcours van de ATB-Veldtoertocht op zondag 30 november wegens werkzaamheden mogelijk aangepast zou moeten worden, blijken deze enorm mee te vallen. De grootste aanpassing is dat er, wegens het op dezelfde dag plaatsvinden van de RABO Top ATB wedstrijd, een klein stukje alternatief parcours wordt uitgezet. Normaal mag hier niet gereden worden, dit is dus een keer iets anders en heel nieuws in de route. De verzorgingspost zal een paar kilometer naar voren verplaatst worden, de start blijft tussen 9.00 en 10.00 uur.

30km
30 km route – klik op het plaatje voor een vergroting

Veiligheid
De routes zijn volledig gepijld en op cruciale punten staan verkeersregelaars voor de veiligheid langs het parcours. EHBO’ers van de reddingsbrigade Bergen en Schoorl kunnen met een off-road wagon het parcours op. Onderweg passeer je verzorgingsposten voor een korte break en na terugkomst is er gelegenheid om te douchen en je fiets af te spuiten.

Gedragscode natuurbeheer
Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig bij de organisatie. Deelnemers zijn vrijgesteld van entreegelden op voorwaarde van naleving van de gedragsregels van Staatsbosbeheer. Afwijken van de gepijlde routes is niet toegestaan.

ATB Noord-Holland Trofee
Deze toertocht is onderdeel van de ATB Noord-Holland Trofee 2013-2014. Om in aanmerking te komen voor deze trofee moet een deelnemer aan minstens acht tochten uit de kalender van de zes samenwerkende Noord-Hollandse Toerfietsclubs meedoen. Bij de start van alle tochten is een stempelverzamelkaart verkrijgbaar. Bij het bereiken van de acht tochten of aan het eind van het seizoen wordt de trofee overhandigd. De kalender en meer informatie over de ATB Noord-Holland Trofee 2013-2014 is te vinden op www.atbnoordholland.nl.

Kijk voor een fotoreportage van de editie 2013 op www.sportplaat.nl.

40km
40 km route – klik op het plaatje voor een vergroting

Start
9.00 – 10.00 uur (onder voorbehoud)

Plaats
Voetbalvereniging Duinrand-S
Smeerlaan 2
Schoorl
Gratis parkeren, kijk hier voor meer informatie.

Afstand
30 km
40 km

In de lange route is naast onvervalst platte stukken ook uitdagend klimwerk opgenomen. De korte route maakt op twee plaatsen een doorsteekje waarmee het zwaarste stuk van het ATB parcours wordt vermeden.

Inschrijven
Online inschrijven is t/m zaterdag 29 november mogelijk. Je ontvangt per e-mail jouw deelnamebewijs met barcode. Dat print je uit en neem je mee naar de start. De organisatie leest met haar Scan & Go apparatuur jouw persoonsgegevens uit en weg ben je. Ook is er op 30 november nog de mogelijkheid tot na-inschrijven, dan betaal je € 1,- extra.
Leden van Le Champion, de NTFU en de KNWU krijgen korting op het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld
Leden € 4,00
Niet-leden € 5,00
Leden t/m 12 jaar € 1,00
Niet-leden t/m 12 jaar  € 2,00

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Le Champion organiseert jaarlijks meer dan tachtig hardloop-, fiets- en
wandel evenementen in binnen- en buitenland.