7-Dorpentocht

Klik op het plaatje voor een vergroting
 

De 7-Dorpentocht is één van de oudste tochten van Le Champion. De vrije toertocht voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser staat op zondag 11 mei voor de 44e keer op het programma. De tocht dankt zijn naam aan de prachtige route door zeven eeuwenoude, Noord-Hollandse dorpen. De langste afstand doet al deze dorpen aan. Alle aspecten zijn aanwezig. Bossen, duinen en het oude Noord-Hollandse polderlandschap met de kenmerkende kronkelweggetjes.

Startplaatsen zijn Wijdewormer (Neck) en Hoogwoud. Alle routes zijn geheel uitgepijld en op verzoek ook op GPS beschikbaar.

Afstand
55, 110 en 170 km

Start
08.00 – 09.00 uur     170 km
08.00 – 10.00 uur     110 km
09.00 – 12.00 uur       55 km


Plaats

Tenniscentrum De Neckslag
Neckerstraat 133
1456 BC Wijdewormer

Sportcentrum de Weyver
De Weyver 6
Hoogwoud

Bij beide startplaatsen is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Inschrijven
Inschrijven is t/m 27 april online mogelijk. Op de dag zelf is inschrijven vanaf 7.30 uur ook nog mogelijk. Je betaalt dan een toeslag van € 2,-.

Inschrijfgeld
170 km   € 10,00
110 km   € 8,00
55 km   € 7,00

NTFU leden en leden van Le Champion krijgen bij voorinschrijving € 2,- korting.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen:
- stuurbordje
- stempelkaart
- programmaboekje (per post thuisgestuurd voor het evenement)
- volledig uitgepijlde routes
- routebeschrijving en routes op GPS track
- verzorging bij de posten
- medische begeleiding
- fraaie herinnering
- douchegelegenheid

Algemene voorwaarden en reglement
Bekijk hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Bereikbaarheid
Route naar Wijdewormer (Neck)
Vanaf de A7 (Zaandam-Purmerend) pak je de afslag 4 Purmerend-Zuid naar de N235 richting Ilpendam. Neem op de rotonde de 3e afslag (dus driekwart) naar Laan der Continenten. Aan het eind ga je rechtsaf de Oude Provinciale weg op. Einde linksaf (Neckerstraat). Het tenniscentrum vind je na 100 meter aan de linkerkant.
Vanaf de N235 (Jaagweg) neem je de afslag Purmerend-Zuid bij de MacDonalds. Aan het einde ga je linksaf de brug over (Laan der Continenten). Deze weg blijf je steeds rechtdoor volgen (4 x rotonde rechtdoor). Aan het eind ga je rechtsaf de Oude Provinciale weg op. Einde linksaf (Neckerstraat). Het tenniscentrum vind je na 100 meter aan de linkerkant.

Route naar Hoogwoud
Vanuit richting Amsterdam of Den Oever verlaat je de A7 via afslag 10. Je volgt daarna de N241 richting Opmeer. Bij de derde verkeerslichten ga je rechtsaf. Bij het bord Sportpark De Weyver ga je rechtsaf en volgt de weg naar Sportcentrum De Weyver. Vanuit Alkmaar, volg de N242. Bij de kruising met de N241 (Verlaat) rechtsaf. Bij de verkeerslichten linksaf richting Opmeer. Bij het bord Sportpark De Weyver ga je rechtsaf (zie verder hierboven).

Contactpersoon
Rob Prins, tel. 06-46312299, email.

Le Champion organiseert jaarlijks meer dan tachtig hardloop-, fiets- en
wandel evenementen in binnen- en buitenland.