MTB Veldtoertocht

In de winter en de herfst zijn de mountainbikers op hun ‘ergst.’ De mooiste tijd van het jaar om een paar uur na hoogwater het strand, de bossen en duinen te verkennen. Zorgvuldig omgaan met je krachten, stoeien met de getijden, opboxen tegen de wind, lokt elke MTB’er naar buiten. De wat rustiger ingestelde mountainbiker legt het onverharde parcours op eigen snelheid af en geniet van de geur van vochtig gras en bladeren. Twee middelgrote veldritten rond de bosrijke omgeving van Schoorl voor sportieve en recreatieve MTB-ers. Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig. Onderdeel van de ATB Noord-Holland Trofee.

Veiligheid
De routes zijn volledig gepijld en op cruciale punten staan verkeersregelaars voor de veiligheid langs het parcours. EHBO’ers van de reddingsbrigade Bergen en Schoorl kunnen met een off-road wagon het parcours op. Onderweg passeer je verzorgingsposten voor een korte break en na terugkomst is er gelegenheid om te douchen en je fiets af te spuiten.

Gedragscode natuurbeheer
Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig bij de organisatie. Deelnemers zijn vrijgesteld van entreegelden op voorwaarde van naleving van de gedragsregels van Staatsbosbeheer. Afwijken van de gepijlde routes is niet toegestaan.

ATB Noord-Holland Trofee
Deze toertocht is onderdeel van de ATB Noord-Holland Trofee 2015-2016. Om in aanmerking te komen voor deze trofee moet een deelnemer aan minstens acht tochten uit de kalender van de zes samenwerkende Noord-Hollandse Toerfietsclubs meedoen. Bij de start van alle tochten is een stempelverzamelkaart verkrijgbaar. Bij het bereiken van de acht tochten of aan het eind van het seizoen wordt de trofee overhandigd. De kalender en meer informatie over de ATB Noord-Holland Trofee 2013-2014 is te vinden op www.atbnoordholland.nl.

Start
9.00 – 10.00 uur

Plaats
Egmond aan Zee bij vv Egmondia
Sportlaan 2
Egmond aan Zee

Afstand
30 km
40 km

In de lange route is naast onvervalst platte stukken ook uitdagend klimwerk opgenomen. De korte route maakt op twee plaatsen een doorsteekje waarmee het zwaarste stuk van het MTB parcours wordt vermeden.

GPS-tracks
30 km
40 km

Inschrijven
Online inschrijven is mogelijk van maandag 1 december tot en met dinsdag 27 december. Je ontvangt per e-mail jouw deelnamebewijs met barcode. Dat print je uit en neem je mee naar de start. De organisatie leest met haar Scan & Go apparatuur jouw persoonsgegevens uit en weg ben je. Ook is er op 28 december  nog de mogelijkheid tot na-inschrijven, dan betaal je € 1,- extra.
Leden van Le Champion, de NTFU en de KNWU krijgen korting op het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld
Leden   € 4,00
Niet-leden € 5,00
Leden t/m 12 jaar € 1,00
Niet-leden t/m 12 jaar € 2,00

Bekijk hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Contactpersoon
Klaas Herder, tel. 075-6411669, e-mail.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

 *
naam@bedrijf.nl