ATB Veldtoertocht

Het is de mooiste tijd van het jaar, om een paar uur na hoogwater, het strand, de bossen en duinen te verkennen. Zorgvuldig omgaan met je krachten, stoeien met de getijden en opboksen tegen de wind. Dit lokt elke ATB-er naar buiten. De wat rustiger ingestelde mountainbiker legt het onverharde parcours op eigen snelheid af en geniet van de geur van vochtig gras en bladeren. Een middelgrote veldrit rond de bosrijke omgeving van Schoorl voor sportieve en recreatieve ATB-ers. Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig. Onderdeel van de ATB Noord-Holland Trofee.

Veiligheid
De routes zijn volledig gepijld en op cruciale punten staan verkeersregelaars voor de veiligheid langs het parcours. EHBO’ers van de reddingsbrigade Bergen en Schoorl kunnen met een off-road wagon het parcours op. Onderweg passeer je verzorgingsposten voor een korte break en na terugkomst is er gelegenheid om te douchen en je fiets af te spuiten.

Gedragscode natuurbeheer
Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig bij de organisatie. Deelnemers zijn vrijgesteld van entreegelden op voorwaarde van naleving van de gedragsregels van Staatsbosbeheer. Afwijken van de gepijlde routes is niet toegestaan.

ATB Noord-Holland Trofee
Deze toertocht is onderdeel van de ATB Noord-Holland Trofee 2014-2015. Om in aanmerking te komen voor deze trofee moet een deelnemer aan minstens acht tochten uit de kalender van de zes samenwerkende Noord-Hollandse Toerfietsclubs meedoen. Bij de start van alle tochten is een stempelverzamelkaart verkrijgbaar. Bij het bereiken van de acht tochten of aan het eind van het seizoen wordt de trofee overhandigd. De kalender en meer informatie over de ATB Noord-Holland Trofee 2014-2015 is te vinden op www.atbnoordholland.nl.

Start
9.00 – 10.00 uur

Plaats
Voetbalvereniging Duinrand-S
Smeerlaan 2
Schoorl
Gratis parkeren

Afstand
30 km (download hier de GPS route)

30km

Finish sluit om 13:00

40 km (download hier de GPS route)
40 km
Rood is technisch moeilijk deel
Groen is omleiding moeilijk deel
Finish sluit om 13:00

In de lange route is naast onvervalst platte stukken ook uitdagend klimwerk opgenomen. De korte route maakt op twee plaatsen een doorsteekje waarmee het zwaarste stuk van het ATB parcours wordt vermeden.

Inschrijven
Online inschrijven is van 25 september t/m zaterdag 24 oktober 2015 mogelijk. Je ontvangt per e-mail jouw deelnamebewijs met barcode. Dat print je uit en neem je mee naar de start. De organisatie leest met haar Scan & Go apparatuur jouw persoonsgegevens uit en weg ben je. Ook is er op 25 november nog de mogelijkheid tot na-inschrijven, dan betaal je € 1,- extra.
Leden van Le Champion, de NTFU en de KNWU krijgen korting op het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld
Leden € 4,00
Niet-leden € 5,00
Leden t/m 12 jaar € 1,00
Niet-leden t/m 12 jaar  € 2,00


Algemene voorwaarden en reglement

Download hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief