MTB Veldtoertocht

Deelnemers aan de MTB Veldtoertocht fietsen over het strand, de duinen en door de bosrijke omgeving van Schoorl. Het is zaak om zorgvuldig om te gaan met je krachten, want meestal moet je opboksen tegen een fikse wind. Of je nu fanatiek bent of voor een rustig rondje gaat: met een onverhard parcours in deze bosrijke en zeer heuvelachtige omgeving, maakt iedere MTB’er een prachtige uitdagende rit. Adem diep in en geniet van de geur van vochtig gras en bladeren.

Veiligheid
De routes zijn volledig gepijld en op cruciale punten staan verkeersregelaars voor de veiligheid langs het parcours. EHBO’ers van de reddingsbrigade Bergen en Schoorl kunnen met een off-road wagen het parcours op. Onderweg passeer je verzorgingsposten voor een korte break en na terugkomst is er gelegenheid om te douchen en je fiets af te spuiten.

Gedragscode natuurbeheer
Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig bij de organisatie. Deelnemers zijn vrijgesteld van entreegelden op voorwaarde van naleving van de gedragsregels van Staatsbosbeheer. Afwijken van de gepijlde routes is niet toegestaan.

Win een strandfiets!
Deze toertocht is onderdeel van de tochten van MTB Noord-Holland 2016-2017. Bij deelname aan minimaal 8 tochten die op deze kalender staan, maak je kans op het winnen van een prachtige STORM Nalu, strandfiets. Bij de start van alle tochten is een stempelverzamelkaart verkrijgbaar. Bij het deelnemen aan de acht (of meer) tochten, aan het eind van het seizoen wordt de prijs verloot. De kalender en meer informatie over de  MTB Noord-Holland 2016-2017 is te vinden op www.mtbnoordholland.nl 

Start
9.00 – 10.00 uur

Plaats
Voetbalvereniging Duinrand-S
Smeerlaan 2
Schoorl
Gratis parkeren

Afstand
30 km
40 km

In de lange route is naast onvervalst platte stukken ook uitdagend klimwerk opgenomen. De korte route maakt op twee plaatsen een doorsteekje waarmee het zwaarste stuk van het MTB parcours wordt vermeden.

Inschrijven
Online inschrijven is mogelijk via deze link. Je ontvangt per e-mail een bevestiging. Deze print je uit en neem je mee naar de start. Ook is er op 30 december nog de mogelijkheid tot na-inschrijven, dan betaal je € 1,- extra.
Leden van Le Champion en de NTFU krijgen korting op het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld   Leden Le Champion & NTFU
30  en 40 km € 5,00 € 4,00
Jeugdtarief (onder de 16 jaar) € 2,00 € 1,00

Algemene voorwaarden en reglement
Download hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief