MTB Strand en Duinentocht

De winter is de mooiste tijd van het jaar om een paar uur na hoogwater het strand, de bossen en duinen op de mountainbike te verkennen. Zorgvuldig omgaan met je krachten, stoeien met de getijden, opboxen tegen de wind, lokt elke MTB’er naar buiten. De wat rustiger ingestelde mountainbiker legt het onverharde parcours op eigen snelheid af en geniet van de geur van vochtig gras en bladeren.

Veiligheid
De routes zijn volledig gepijld en op cruciale punten staan verkeersregelaars voor de veiligheid langs het parcours. EHBO’ers van de reddingsbrigade Bergen en Schoorl kunnen met een off-road wagon het parcours op. Onderweg passeer je verzorgingsposten voor een korte break en na terugkomst is er gelegenheid om te douchen en je fiets af te spuiten.

Gedragscode natuurbeheer
Een speciale vergunning voor het rijden door natuurgebieden is aanwezig bij de organisatie. Deelnemers zijn vrijgesteld van entreegelden op voorwaarde van naleving van de gedragsregels van Staatsbosbeheer. Afwijken van de gepijlde routes is niet toegestaan.

Win een strandfiets!
Deze toertocht is onderdeel van de tochten van MTB Noord-Holland 2016-2017. Bij deelname aan minimaal 8 tochten die op deze kalender staan, maak je kans op het winnen van een prachtige STORM Nalu, strandfiets. Bij de start van alle tochten is een stempelverzamelkaart verkrijgbaar. Bij het deelnemen aan de acht (of meer) tochten, aan het eind van het seizoen wordt de prijs verloot. De kalender en meer informatie over de  MTB Noord-Holland 2016-2017 is te vinden op www.atbnoordholland.nl.

Start
9.00 – 10.00 uur

Plaats
Sportpark De Duinloper
Zeeweg 4
1901 NZ  Castricum

Afstand
30, 42 en 50 km

In de lange route is naast onvervalst platte stukken ook uitdagend klimwerk opgenomen. De korte route maakt op twee plaatsen een doorsteekje waarmee het zwaarste stuk van het MTB parcours wordt vermeden.

GPS-tracks
30 km
42 km 
50 km 

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk vanaf september. Ook is er op 30 december  nog de mogelijkheid tot na-inschrijven, dan betaal je € 1,- extra. Leden van Le Champion en de NTFU krijgen korting op het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld   Leden Le Champion & NTFU
30, 42 en 50 km € 5,00 € 4,00
Jeugdtarief (onder de 16 jaar) € 2,00 € 1,00

Bekijk hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Contactpersoon
Klaas Herder, tel. 075-6411669, e-mail.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief