Soester Wandelweekend

Wandelen door historisch Soest en vorstelijk Baarn!

Een afwisselende natuurwandeling door bos, duin en heide!
Le Champion introduceert in 2018 in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn een spiksplinternieuw wandelevenement in Soest-Baarn! De allereerste editie zal plaatsvinden op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. In en rondom Soest en Baarn liggen prachtige, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen- bos- en heidegebied. Er zijn op zaterdag drie wandelroutes uitgezet ten noorden van Soest en Baarn en op zondag drie wandelroutes ten zuiden van beide plaatsen. Er kan dagelijks gewandeld worden over afstanden van 10– 20 of 30 km. Ook kan je één van de beide dagen wandelen over deze afstanden.  De start- en finishlocatie is op het Gildeterrein in Soest. Het nieuwe wandelevenement vindt namelijk plaats in het weekend voorafgaande aan de jaarlijkse Gildefeesten. 

Het goede doel
Bijzonder aan ons nieuwe wandelevenement is de samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn en de koppeling met fundraising voor het goede doel. Voor de allereerste editie is gekozen om te wandelen voor Stichting Semmy. Stichting Semmy is een belangrijk goed doel die zich volledig inzet voor kinderen met hersenstamcelkanker. Naast de vrijwillige bijdrage die wandelaars gelijktijdig met de inschrijving kunnen doen, zullen ondermeer de parkeerinkomsten op het Gildeterrein ten gunste komen van het goede doel. Naast Stichting Semmy worden ook lokale goede doelen betrokken bij het evenement.

De Noordroutes 10 km – 20 km – 30 km
De routes starten en eindigen allen langs de oudste gedeelten van het dorp Soest. Je wandelt over het Kerkpad, loopt door het Baarnse Bos over brede beukenlanen en onder prachtige monumentale berceaux bomen en langs Paleis Soestdijk. Je komt over de Eng met de molen en het gebied rond de Oude Kerk. Het laat duidelijk zien hoe het dorp Soest zich dankzij de ligging en bodemgebruik ontwikkelde tot wat het nu is. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche en gaat langs het prachtige heidegebied “De Stulp” en “Het Pluismeer” en vervolgens over Landgoed Pijnenburg. De 30 km route heeft een extra lus en gaat door het schitterende park achter kasteel Groeneveld in Baarn, door de uitgestrekte bossen bij landgoed Buitenzorg en langs het Hilversumse Wasmeer.  

De Zuidroutes 10 km – 20 km – 30 km
In Soest vind je het grootste stuifzandgebied van de provincie Utrecht. Het gebied De Lange Duinen heeft samen met de Korte Duinen de status van aardkundig monument. We wandelen over de natuurpaden, die rondom en dwars door het gebied lopen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51 m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route heeft een extra lus en gaat over Vliegbasis Soesterberg, sinds kort opengesteld voor het publiek. Hier kun je over de voormalige landingsbaan en door het sheltergebied wandelen. Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 12 maart. Voor de eerste editie is nog géén deelnemerslimiet vastgesteld.

Website
Binnenkort kan je ook de officiële website bezoeken van het Soester Wandelweekend op www.soesterwandelweekend.nl

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief