Wandelvierdaagse Bali

Voor het eerst organiseert Le Champion in één jaar twee edities waarvoor je je kunt aanmelden: in mei en in juni. Je kunt hierbij kiezen uit twee afstanden: dagelijks ongeveer 12 of 20 km. Beide routes zijn geheel uitgepijld en onderweg wordt gezorgd voor eten en drinken. De vierdaagse wandel je niet alleen, maar met een groep van minimaal 25, maximaal 30 personen.

Reisbeschrijving
Rondom Ubud, het culturele hart van Bali, zijn acht wandelroutes uitgezet van 12 en 20 kilometer. Voor het vertrek krijg je een uitgebreid informatieboek ter voorbereiding op de reis. Naast routebeschrijvingen van de wandelingen krijg je op verzorgingsposten water en bananen. Ook staat een medisch team stand-by. Optioneel kan de reis worden uitgebreid met een verblijf in Lovina Beach en Sanur, waar je kunt deelnemen aan trekkings, wandelingen en excursies. Natuurlijk kun je ook gewoon aan het zwembad gaan liggen. In Ubud verblijven we in Hotel Champlung Sari (www.champlungsariubud.com), in Lovina Beach in Banyualit Spa ’n Resort (www.banyualit.com) en in Sanur in Vila Shanti (www.vilashanti.com).

Reisverslag
Reisleider Jan van Delden heeft tijdens de editie in 2016 dagelijks een verslag geschreven. Lees zijn verhalen hier.
Lees hier een aantal reisverslagen van enthousiaste deelnemers, die in 2011,  201220132014 en 2015 meeliepen tijdens de Wandelvierdaagse Bali.

Foto’s 2016
Je kunt een selectie foto’s van de editie van 2016 bekijken op onze facebook pagina.

Informatie land en streek
Vanuit Ubud gaan de wandelroutes langs terrasvormige rijstvelden en door desa’s. De reisleider adviseert je over excursies en bezienswaardigheden. Aan een bezoek aan een van de vele hindoetempels valt nauwelijks te ontkomen evenals de ´ateliers´ van schilders en houtsnijders. In de directe omgeving worden veel dansvoorstellingen gehouden, onder andere de bekende Kecak-dans. Iedere dag een andere beleving van het dagelijkse leven dat zich veelal op straat afspeelt. Maak gebruik van de gastvrijheid van de Balinese bevolking en laat je uitnodigen voor een theeceremonie in hun eenvoudige huisjes. Voor toeristen vaak een indrukwekkende belevenis.

Goede doel: Bungan Sari
Het is een goede gewoonte van Le Champion, dat voor ieder evenement een goed doel wordt gezocht om te ondersteunen. Voor de Bali Wandelvierdaagse is dat goede doel een stichting op Bali genaamd “Bungan Sari”. Bungan Sari richt zich op kansarme kinderen in de desa’s in de omgeving van Mas, een plaatsje in de buurt van het meer bekende Ubud. De stichting streeft 3 doelen na:  het behoud van de Balinese cultuur, onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 3 tot 6/7 jaar en het steunen van gezinnen met een lichamelijk gehandicapt kind. Klik hier voor meer informatie.

De Wandelvierdaagse Bali wordt van 7 t/m 10 mei  en 4 t/m 7 juni 2016 in Ubud gehouden.

Arrangement
Er zijn twee arrangementen, een 15- en een 21 daagse reis.

15 dagen:  € 2.150,00
21 dagen:  € 2.300,00

Reisschema
15daagse reis:  Ubud – Lovina Beach
21daagse reis:  Ubud – Lovina Beach – Sanur

In het arrangement is inbegrepen:
–  retourvlucht Amsterdam-Bali met Cathay Pacific (economy class)
–  luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
–  zeven overnachtingen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, in hotel Champlung Sari in Ubud (15-daagse en 21-daagse reis)
–  vijf of zes overnachtingen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, in Banyualit Spa ‘n Resort in Lovina Beach (15-daagse en 21-daagse reis)
–  vijf overnachtingen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, in Vila Shanti in Sanur (21-daagse reis)
–  transfers van en naar de hotels
– een welkomstdiner in hotel Champlung Sari in Ubud.
– een lunch.
– een afscheidsdiner in hotel Champlung Sari.
– Een speciaal voor deze wandelvierdaagse gemaakte herinnering.
– Een speciaal voor deze wandelvierdaagse gemaakt diploma.
– Tijdens het wandelen: een uitgepijlde wandelroute, uitgebreide routebeschrijvingen, onderweg verzorging met water en bananen, hulp van 8 Balinese helpers
– 4 dagen een ambulance met arts en verpleegkundige standby.
– Tijdens de wandeldagen staat er bij terugkeer in het hotel een lunchbox klaar.
– 2 speciaal voor deze wandelvierdaagse ontworpen T-shirts.
–  afscheidsdiners
–  reisbegeleiding

Niet inbegrepen
–  drankjes tijdens de lunch, het welkomstdiner en de afscheidsdiners
–  toeslag eenpersoonskamer: 15-daagse reis € 270,00, 21-daagse reis € 470,00
–  een reis- en/of annuleringsverzekering (beide verplicht)
–  alle niet genoemde maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard
–  kosten inentingen (inentingen zijn niet verplicht, wel aanbevolen)

Inschrijving
Meer informatie en inschrijven via www.lechampionsportreizen.nl.
Aantal deelnemers: minimaal 25, maximaal 30.

Contactpersoon
Jan van Delden, tel. 075-6411789, of mail naar janvandelden@live.nl 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief