Donderdagtocht: Langs de Atlantikwall

De fietsroute ‘Langs de Atlantikwall’ gaat langs ‘sporen’ van WOII, die deels nog zichtbaar zijn in het landschap. De Atlantik Wall was een verdedigingslinie van de bezetters langs de kust van Noorwegen tot Spanje, die bestond uit bunkers, forten, muren en hindernissen op de stranden. Jaap kan ons vertellen over het vliegveld, drakentanden, radartorens en hekwerken. Op deze dag van dodenherdenking passeren we en stoppen we bij enkele markante plaatsen.

Afstand: +- 85 km (snelheid rond de 23 km per uur)
Startlocatie: Golf Club Heiloo, Lagelaan 8 in Heiloo
Start: 10.30 uur
Inschrijven: Is op de dag zelf en op vertoon van ledenpas gratis voor Le Champion leden en introducees

Contactpersonen: Jack van Schie (tel. 0251-231530) en Ron Bruin (tel. 0224-551951)

Over Le Champion Donderdagtochten
Voor de wielerliefhebbers liggen er op zeven donderdagen, van 20 april t/m 15 juni, weer zeven nieuwe routes in het verschiet. Alle donderdagtochten zijn +- 85 km lang en starten altijd om 10.30 uur, telkens vanuit een andere startplaats. Enkele tochten hebben een uitgesproken thema. Zo fietsen we op 4 mei langs restanten van de tweede wereldoorlog. Op de laatste dag is een traktatie de beloning na zeven volbrachte ritten. 
Het is ontspannen fietsen in een rustig tempo, vaak langs minder gebruikelijke wegen en paden. De voorrijders kennen de route en brengen je naar de koffiestop. Iedereen is welkom voor een fietstocht in groepsverband, op de racefiets en uiteraard met helm.

Nieuwsgierig naar alle donderdagtochten? Bekijk dan hier het volledige aanbod.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief