Reis: Klassiekerweek 2017

Ook in 2017 organiseert Le Champion weer een fantastische Klassiekerweek. Een fietsreis voor de fanatieke wielersporter met 3 uitdagende ritten in 5 dagen: Milaan-San Remo (deelname aan Italiaanse cyclo-versie), de Ronde van Lombardije en de Le Champion-versie van de Dolomieten Marathon! Een afwisselend, maar zwaar programma dat is bedoeld voor de goed getraind, prestatiegerichte fietser. Je kunt bij elke tocht kiezen uit de hele afstand of de halve afstand. Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije gelden voor het Klassiekerbrevet van Le Champion.

Programma
11 juni: Milaan-San Remo (cycloversie 295/160 km) voert je over de Povlakte naar de Passo del Turchino, waarna je afdaalt naar de Middellandse Zee. Langs de kust gaat de ‘primavera’ verder over diverse capo’s en natuurlijk over de Cipressa en de Poggio naar San Remo.
13 juni: De Ronde van Lombardije (220/140 km) is een van de mooiste, maar ook een van de zwaarste klassiekers. Je rijdt over de prachtige bergen ten noorden van Milaan naar het Como Meer en beklimt daarbij o.m. de Madonna del  Ghisallo met op de top de beroemde kapel van de beschermheilige van de wielrenners.
15 juni: Dolomieten Marathon (138/106 km). De Dolomieten Marathon behoort niet tot de klassiekers, maar is wel een fantastische bergrit. De cycloversie in juli trekt elk jaar vele duizenden deelnemers. Het is niet de afstand, maar het zijn de vele beklimmingen (8 cols, 4200 hm) die het tot een zware rit maken. De tocht begint met het Sella-rondje, waarbij je 4 cols beklimt, te weten de Passo Campolongo, de Passo Pordoi, de Passo Sella en de Passo Gardena. Daarna volgt opnieuw de Passo Campolongo en vervolgens gaat de route via de Colle di St. Lucia, de Passo Giau en de Passo Falzarego naar de slotklim, de Passo Valparola, waarna het weer richting Corvara gaat.

Inschrijven
Inschrijving voor de complete reis, incl vervoer en verblijf en startbewijs Milaan-San Remo, kan vanaf eind november 2016 via Le Champion Sportreizen. De deelnameprijs is € 1195,- voor leden en €1230,- voor niet-leden van Le Champion (excl. de voor niet-KNWU-leden benodigde daglicentie voor Milaan-San Remo).

Degenen die vervoer en verblijf zelf regelen kunnen voor de Ronde van Lombardije en/of de Dolomieten Marathon een inschrijfformulier aanvragen bij Gert van der Meer. De kosten voor deelname aan de Ronde van Lombardije en de Dolomieten Marathon zijn per rit € 47,50 voor leden en € 50 voor niet-leden van Le Champion. Voor Milaan-San Remo kan je je rechtstreeks inschrijven bij de organisatie van Milaan-San Remo.

Algemene voorwaarden en reglement
Bekijk hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief