Donderdagtocht: Op de pedalen langs gemalen

Deze route voert ons langs de randen van polders en droogmakerijen, waaronder het werelderfgoed De Beemster. Leidraad zijn de gemalen, die het land droog en vruchtbaar hielden en houden. Enkele dragen de namen van onze vorstinnen en de koning. Ook fietsen we het pad waarvan Jaap de aanleg ooit eens voorstelde aan zijn voormalige werkgever.

Afstand: +- 85 km (snelheid rond de 23 km per uur)
Startlocatie: ‘t Torenerf, Zuidervaart 67 in Zuidschermer 
Start: 10.30 uur
Inschrijven: Is op de dag zelf en op vertoon van ledenpas gratis voor Le Champion leden en introducees

Contactpersonen: Jack van Schie (tel. 0251-231530) en Ron Bruin (tel. 0224-551951)

Over Le Champion Donderdagtochten
Voor de wielerliefhebbers liggen er op zeven donderdagen, van 20 april t/m 15 juni, weer zeven nieuwe routes in het verschiet. Alle donderdagtochten zijn +- 85 km lang en starten altijd om 10.30 uur, telkens vanuit een andere startplaats. Enkele tochten hebben een uitgesproken thema. Zo fietsen we op 4 mei langs restanten van de tweede wereldoorlog. Op de laatste dag is een traktatie de beloning na zeven volbrachte ritten. 
Het is ontspannen fietsen in een rustig tempo, vaak langs minder gebruikelijke wegen en paden. De voorrijders kennen de route en brengen je naar de koffiestop. Iedereen is welkom voor een fietstocht in groepsverband, op de racefiets en uiteraard met helm.

Nieuwsgierig naar alle donderdagtochten? Bekijk dan hier het volledige aanbod.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief