Bulgurpaella

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de bouillon aan de kook en doe de saffraan erin. Haal van het vuur. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de ui zachtjes aan tot deze glazig is geworden. Voeg knoflook, tomaat, paprika, paprikapoeder en wat zeezout en peper toe en bak 1 minuut mee. Doe de bulgur, mosselen en peterselie erbij en overgiet met de hete bouillon. Kook zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan of tot de mosselen opengaan. Leg de garnalen er bovenop en zet nog 5 minuten in de oven. Bestrooi met vers korianderblad en serveer met partjes citroen. 

Bulgur
De kruiden die in dit gerecht gebruikt worden, geven de paella een heerlijk frisse smaak. Bulgur is erg gezond. Let er wel op welke je koopt, want het vezelgehalte tussen verschillende soorten bulgur verschilt aanzienlijk. Zo bevat de bulgur van Zonnatura 18,3 gram vezels per 100 gram en de Lassie bulgur biologische granen slechts 1,3 gram vezels per 100 gram. Kies voor de bulgur met het hoogste vezelgehalte. 

Tips

Heb je zin om uit te pakken? Ga dan eens naar de (biologische) slager en vraag om een kipkarkas. Hier kun je zelf een heerlijke, voedzame bouillon van maken.
Een goede paella maken met rijst is vrij moeilijk omdat de rijst snel te plakkerig wordt. Met bulgur in plaats van rijst kan deze paella eigenlijk niet mislukken!


Ingrediƫnten (2p)
225 ml kippenbouillon, 8 draadjes saffraan, 1 el extra vergine olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 1 tomaat in stukken, 0,5 groene paprika in stukjes, 0,5 tl zoet paprikapoeder, 150 gr grove bulgur, 24 mosselen, 1 bosje bladpeterselie fijngehakt, 12 garnalen, 2 takjes korianderblaadjes, 1 citroen in partjes, zeezout en peper

Benodigdheden
Ovenbestendige koekenpan

Voedingswaarde per portie
543 kcal
10,7 gr vet
2,2 gr verzadigd vet
51,9 gr eiwit
53,7 gr koolhydraten
11,6 gr vezels
5,86 gr zout

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief